SănătateSocial

Lucrările la noua maternitate și la extinderea UPU a Spitalului Județean Timișoara avansează.

Șeful Consiliului Județean Timiș a mers azi pe șantier pentru a verifica stadiul lucrărilor.

“Am vizitat astăzi cele două șantiere, am fost mulțumit de felul în care constructorii execută lucrările și i-am felicitat pentru mobilizare. Iată că este posibilă o relație onestă cu constructorii, fără compromisuri lipsite de verticalitate. Am transmis un mesaj clar în piață că, în mandatul meu, licitațiile vor fi organizate la cele mai înalte standarde și că am toleranță zero față de întârzieri, presiuni pentru mai mulți bani sau lucrări neconforme pe șantier.

La noua maternitate, în cele 5 săptămâni scurse de la ultima vizită, s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pt casa liftului. Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul.

La noua maternitate, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri.

Și în cazul șantierului de extindere UPU lucrurile stau destul de bine, după ce au fost deviate conductele de oxigen, respectiv de canalizare. În momentul de față se lucrează la armătură, iar în 4 săptămâni se toarnă placa peste subsol. Până la sfârșitul anului, am primit garanții că sigur se va edifica parterul.

Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo.

Per ansamblu, a fost o vizită de lucru care mi-a dat încredere și îndrăznesc să spun că, dacă ne ajută vremea și vom avea o iarnă bună, la noua maternitate vom ridica un etaj în fiecare lună, până vom atinge cele 6 niveluri (demisol, parter, 4 etaje și etaj 5 retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a Spitalului)”, a precizat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Fotoreporter : DANI AMARIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *