Fotoreportaj

Expoziție de fotojurnalism, LifePressPhoto 2021

FOTOREPORTER : CONSTANTIN DUMA

Constantin Duma este unul din cei mai cunoscuti fotografi de eveniment din Timisoara din ultimii 40 de ani, fotografiile sale redand aspecte inedite din viata Timisoarei – de la imaginile Revolutiei din decembrie 1989 pana la prezente inedite pe scenele orasului.

FOTOREPORTER : ADRIAN PICLISAN

Gala Premiilor UNITER 2021

1-Premiul pentru întreaga activitate – actor: MARCEL IUREȘ. 2– Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Ion Rizea pentru rolul Bunica din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese”, textul și regia Radu Iacoban, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. 3-Premiul pentru întreaga activitate – scenografie: GETA MEDINSCHI. 4– Ion Caramitru regretatul director al Teatrului National din Bucuresti. 5– Gala Premiilor UNITER 2021.Premiul British Council – Teatrul Basca – Timișoara. Ana Maria Ursu a ridicat premiul oferit Teatrului Basca pentru proiectul „Teatru accesibil tuturor” și spectacolul „Fluturii sunt liberi”. 6 – Premiul pentru întreaga activitate – scenografie: GETA MEDINSCHI

FOTOREPORTER : SEBASTIAN TATARU

1– Copii participa la cursuri, la Colegiul National Banatean din Timisoara. Elevi din clasele primare si gradinite s-au intors in salile de curs, ca urmare a deciziei guvernului de a redeschide scolile, chiar daca o mare parte a restrictiilor privind limitarea infectarilor cu COVID-19 raman in vigoare. 2Imagine din drona cu masini stationate de catre politisti de la rutiera pentru verificarea declaratiilor, in municipiul Timisoara, luni 8 martie 2021. Localitatile Timisoara, Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc si Ghiroda, din judetul Timis, se afla in carantina pana pe 22 martie, ca urmare a situatiei cauzate de pandemia Covid19. 3Persoane participa la concertul Dakha Brakha din cadrul festivalului Plai, de la Muzeul Satului din Timisoara. 4Protest al membrilor din sindicatele de sanatate, in fata Prefecturii judetului Timis, Timisoara, luni 18 ianuarie 2021. 5Patronatul Ho Re(hoteluri si restaurante) Timisoara, membra a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, organizeaza un protest impotriva situatiei actuale cauzata de pandemia COVID-19, Piata Unirii din Timisoara. 6O persoana isi tine mainile la ochi, Sabotage festival, Multiplexity, Timisoara

FOTOREPORTER : DANI AMARIEI

Fac foc în clădiri părăsite, stau pe câmp, în spatele unui supermarket de la marginea orașului ori în zona Gării de Nord Timișoara. Sunt înghețați, au sufletul plin de drame în urma războaielor din țările de unde au fugit și au mii de priviri ațintite spre ei, în fiecare zi, unele care exprimă teamă, altele ură, prea puține compasiune. Sunt sute de refugiați în Timișoara, care își fac veacul în orașul în care s-a murit pentru libertate, la Revoluție, acum 31 de ani. Vin din Siria, Irak și alte țări arabe care sunt zguduite de războaie și de nedreptăți.Și-au găsit adăpost în clădirile părăsite din jur. Sunt informații, care deseori se adeveresc, că sunt cazați în hosteluri și pensiuni până vor fi preluați de călăuze pentru a fi duși în țările bogate ale Europei….http://lifepressphoto.ro/fotoreportaj/refugiatii-din-orasul-revolutiei-teama-din-spatele-mastilor ….

FOTOREPORTER : Pázmány Zoltán

1 oaza in Banat – 2 in echilibru – 3 contrast – 4 contemplare – 5 perspectiva – 6 sincronizare

FOTOREPORTER : VIRGIL SIMONESCU

1– Politia ungara a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa împotriva migrantilor care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârba. Circa 500 de migranti se aflau la fata locului miercuri dupa-amiaza, dintre care 300 au participat la ciocnirile cu fortele de ordine strigând „libertate, libertate”, miercuri, 16 septembrie 2015, Roszke, Ungaria. 2– Fostul primar Nicolae Robu inaugurand operatiunea „Ghilotina” prin care se eliminau cablurile de internet de pe stalpii de iluminat din oras, 18 martie 2019, Timisoara. 3– Ibrahim Malouf alaturi de François Delporte a participat la festivalul JazzTM aflat la cea de-a VIII-a editie care se desfasoara in Piata Libertatii, sambata 3 iulie 2021, Timisoara. 4 – Cateva sute de persoane protesteaza in centrul orasului si in fata primariei impotriva masurilor de carantinare si obligativitatii purtarii mastilor sanitare, duminica 7 martie 2021. 5 – Medici tratand un bolnav de COVID in interiorul sectiei mobile de ATI din curtea spitalului Victor Babes din Timisoara, 8 octombrie 2020. 6 – Prima reprezentatie a spectacolului ”Straini in noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu programat in primavara si anulat din cauza pandemiei a avut loc pe scena Teatrului de Vara din parcul Rozelor, luni 21 septembrie 2020, Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *