„Timișul Sălbatic”, expoziție foto la Muzeul Satului Bănățean, în Parcul Primăverii
O fotografie „cântărește” cât o mie de cuvinte. Sigur ați mai auzit acest lucru. Dar în spatele unei fotografii stau și zeci, sute, mii de ore de… stat… la pândă. De ce la pândă? Pentru că în cazul expoziției la care cu plăcere vă invităm personajele principalele sunt animalele din pusta Banatului. Fotografii le-au pândit, le-au… „capturat” în memoria aparatului, iar rezultatul acestor vânători de imagini și iubitori de natură este unul care sperăm să vă placă. Life Press Photo și Consiliul județean Timiș vă invită să vedeți „Timișul Sălbatic”.
Expoziția de fotografie „Timișul Sălbatic” o puteți vedea în Parcul Primăverii, de la Muzeul Satului Bănățean, eveniment care va începe în 15 aprilie și va dura până în 25 aprilie. Animalele pe care le veți vedea în fotografiile expuse sunt sălbatice și au fost „capturate” pe senzorul aparatului foto de patru fotografi din Timișoara, Dani Amariei, Alex Zarin, Kozma Attila și Bogdan Voridan.
Fotografii vă vor împărtăși și poveștile lor de la vânătoarea de imagini. Orele pe care le-au petrecut doar pentru a prinde în memoria aparatului foto un cerb lopătar, un șacal sau o vulpe. Așa că la expoziție vor fi expuse și accesoriile fotografilor, hainele de camuflaj, cortul de camuflaj, aparatura cu care se fotografiază animalele de la distanță, pentru că este important ca atunci când realizezi o astfel de fotografie să nu intervii în viața animalului. Trebuie să poți observa animalul de la distanță, fără să îl deranjezi sau să-l sperii. Toate aceste povestiri și fotografiile rezultate le veți găsi la expoziția de la Muzeul Satului Bănățean, organizată de Life press photo în Parcul Primăveri, eveniment inițiat de Consiliul județean Timiș.
„Prin această expoziție vrem să arătăm vizitatorilor că și în județul Timiș există viață în sălbăticie, chiar dacă suntem într-o zonă de câmpie, mai puțin împădurită . Putem găsi căprioare, cerbi comuni, cerbi lopătari, popândăi, pisici sălbatice, egrete, stârci, șacali, vulpi, iepuri de câmp și alte animale. De multe ori nici nu trebuie sa te deplasezi prea departe de Timișoara ca să poți vedea la primele ore ale dimineții căprioarele, chiar în zonele periurbane. Vrem să tragem si un semnal de alarmă asupra braconajului. Așadar, invităm pe toată lumea, în perioada 15-25 aprilie, să ne calce pragul la Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean și să viziteze expoziția noastră. Lucrările vor fi expuse pe toată durata evenimentului Parcul Primăverii”, spune Dani Amariei, coordonatorul Life press photo și vânător de imagini.
DANI AMARIEI / LIFE PRESS PHOTO