Fotoreportaj

Transluncani, cel mai spectaculos drum din Timiș. FOTO

În comuna Tomești, din județul Timiș, a fost realizat un drum agricol spectaculos, cu bani europeni, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ un milion de euro. Șoseaua săpată în munte are o lungime de peste 5 kilometri și a fost realizată la cea mai mare altitudine din județul Timiș, cel mai înalt punct având 700 de metri. Lucrările au fost complexe și s-au desfășurat pe parcursul a trei ani, în condițiile în care aproximativ jumătate din suprafața drumului agricol a fost construită în rocă.

„Noi am fost mai rezervați în a-i da un nume, dar oamenii și vizitatorii îi spun Transluncani. Care au fost și au vizitat Transfagarașan și Transalpina spun că poate concura cu aceste două drumuri. Drumul agricol este o alternativă și la Drumul Județean 684 care face legătura între Timiș și Caraș-Severin, prin acest drum finalizat de noi, am venit și cu o alternativă la drumul județean pe care îl scurtăm cu 12 kilometri”, spune Costel Medelean – primarul comunei Tomești.

Șoseaua pornește din comuna Tomești, așezată pe versantul nordic al Munților Poiana Ruscă, pe cursul superior al Râului Bega, la poalele vârfurilor Padeș și Rusca – ce măsoară aproape 1400 de metri. Este un loc ideal pentru o escapadă de weekend, departe de agitația urbană. 

Fotoreporter : DANI AMARIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *