Extern

Angelina Jolie va regiza un film despre fotoreporterul de război Don McCullin

Angelina Jolie va reveni în spatele camerei de filmare pentru a regiza „Unreasonable Behaviour”, un lungmetraj despre viaţa fotoreporterului britanic Don McCullin, unul dintre cei mai aclamaţi fotografi din lume, relatează EFE.

„M-au atras combinaţia de curaj şi omenie, angajamentul său absolut de a prezenta adevărul războiului, empatia şi respectul faţă de cei care suferă consecinţele războaielor”, a subliniat Angelina Jolie într-un comunicat publicat joi de presa de specialitate de la Hollywood, citează Agerpres. McCullin, 85 de ani, unul dintre cei mai prestigioşi fotoreporteri de război, s-a născut la Londra şi şi-a început cariera ca asistent de fotograf până când a fost trimis corespondent în conflictul din Irlanda de Nord şi în războiul din Vietnam unde munca sa a primit o recunoaştere deosebită.

„Sperăm să facem un film care să fie intransigent precum fotografiile lui Don, despre persoanele şi evenimentele extraordinare pe care le-a portretizat, prezentând totodată mărirea şi decăderea unei ere unice în jurnalismul de război”, a explicat Jolie. În calitate de regizor, Angelina Jolie are experienţă în domeniul filmelor ce abordează conflictele contemporane. Ea a prezentat războiul din Bosnia în „In the Land of Blood and Honey” (2011), iar în „Unbroken” (2015) a adaptat pentru marele ecran memoriile alergătorului olimpic Louis Zamperini, care a fost capturat de armata japoneză în al Doilea Război Mondial. În filmul „First They Killed My Father” (2017) ea a prezentat conflictul din Cambodgia. „Simt că mă aflu pe mâini bune, capabile şi profesioniste”, a spus veteranul fotograf McCullin despre Angelina Jolie. Tom Hardy şi Dean Baker vor produce „Unreasonable Behaviour”, în timp ce Gregory Burke va scrie scenariul viitorului film.

UNIMEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *